Blog

Ha fagy, ha nem...

Ebben a bejegyzésben olyan könyveket gyűjtöttem össze, amiket MINDENKÉPPEN el szeretnék olvasni - még ezen a télen. Egy polcot is csináltam róla a moly.hu-n: moly.hu/polcok/ha-fagy-ha-nem

És... tudom. Majd a Csütörtöki kerekasztal szól a karácsonyról.

A Poszeidón egy olyan könyv, aminek a függővége egyszerűen kínzó.... röviden: nagyon várom már.

Azt hiszem, megjött a kedvem egy kis időutazós-romantikus történethez, ráadásul régóta szemezgetek már vele.

Elvileg fantasztikus, plusz már kíváncsi vagyok a felépített világra is.

Egyszerűen csak... muszáj.

Már ketten is ajánlották, plusz kivettem a könyvtárból, így nem tehetem meg, hogy nem olvasom el.

KELL! KELL! KELL!

 

 

Teljes cikk

Trilógiák és Pokoli szerkezetek

Sziasztok! 

Gondolom, ti is hallottátok már azt a kijelentést, hogy manapság minden trilógia. És bár ez nem igaz, legalább találtam egy jó bevezető témát.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretem a trilógiákat. Három könyv alatt kereken le lehet vezetni egy történetet, ha nem rontja el az író/írónő, és nem sűrít bele minden izgalmat az első részbe, hogy aztán a második könyv csak úgy "elteljen", hogy aztán a harmadikban összecsapjon valami lezárás - szerűséget. Szerencsére viszont a legtöbb, amit ismerek, nem ilyen.

Most csak egy trilógiát fogok ajánlani, mégpedig a Pokoli szerkezeteket. Az összes többit csak listaszerűen sorolom majd fel. Vágjunk is bele!

A kedvenc trilógiáim a következőek (nem sorrendben):

- Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek

- Kiera Cass: A Párválasztó (Tudom, hogy már nem trilógia, de akkor is.)

- Joss Stirling: Lélektársak

- Dan Wells: Részlegesek (Igazából a harmadik részét még csak most olvasom, szóval elvileg nem is vehetném bele, de nem bírtam ki.)

- Még néhány, ami nagyon tetszett: Krestin Gier-től a Rubinvörös, Suzanne Collins-tól az Éhezők viadala, Scott Westerfield-től a Csúfok.

- Amiket elkezdtem, és nagyon jók voltak, viszont még nem olvastam végig őket/nem jelent meg az összes részük magyarul:

 

 

Korábban említettem, mennyire szeretem a Pokoli szerkezetek lezárását. Azoknak, akik eddig valamilyen szürreális okból kifolyólag még nem olvasták, csak annyit mondok: Magadat fosztod meg az élménytől. Szóval csak azok görgessenek lejjebb, akik már átrágták magukat rajta, mert:

Sóval, a lezárás. Hogyan lehetséges ENNYIRE zseniálisan megoldani egy szerelmi háromszöget? Bárkinek is szurkoltál (team Jem forever), megkapod a boldog befejezést. Egy szép, kerek történetet ad, kicsit édesbús ugyan, de egyszerűen fantasztikus. Én ugyan még nem olvastam a Mennyei tűz városát (viszont beterveztem egy egész Csontváros-maratont a téli szünetre), de azt hallottam, Tessa visszatér. Szóljatok, ha tévedek.:) Mindenesetre már izgatottan várom.

Köszönöm, ha végigolvastad a bejegyzést, remélem tetszett. Legközelebb valószínűleg egy kritikával jövök majd, de hogy melyik könyvről, az legyen meglepetés.

E M

 

 

 

Teljes cikk

Csütörtöki kerekasztal #3

Sziasztok! Tudom, a legutóbbi óta nem is írtam... nem keresek kifogásokat, lusta voltam és kész. Tudjátok, hogy van ez: ha az ember nincs időponthoz kötve, sokszor elfeledkezik bizonyos dolgokról. Sőt, szinte mindenről. Jó, talán csak én vagyok ilyen...

A mai témánk a szerelmi háromszögek. És mielőtt még kezdődne a dühroham: egy ilyen szituációt alapvetően jól ki lehet használni, és sokszor oldja meg ezt jól az író. Vannak jó szerelmi háromszögek. Ezt nem tagadom. Némelyiket lehet szeretni, és sok általam kedvelt könyvben is fellelhetőek. De a többség...

- "Sziasztok. XY vagyok, egy önértékelési problémákkal küzdő tizenéves lány, akibe még a kerítés hatodik lécén található, két évtizede ott tanyázó aprócska repedés is fülig szerelmes. Annyira sok a problémám! Nem is értem, hogyan lehet így élni. De most komolyan! Nem bírok választani a két álompasi közül, akik megmagyarázhatatlan okokból rajonganak körbe, és még a kislábujjam körme is letört. Szörnyű, nem? Vigasztalásul viszont ott vannak azok a szürreális féltékenységi rohamok, amiknél csak állok a sarokban, és bámulok, mint sült hal az almára a vele szemben lévő szintén sült malac szájában. Ki tudja, titkon talán még élvezem is az egészet. Ó, és ami a legjobb: mindkét pasit áltatom, csak hogy szenvedjenek. Komolyan mondom, mindjárt elsírom magam."

Oké, ez már kikívánkozott. Ne értsetek félre, alapvetően nem vagyok ennyire szarkasztikus (na jó, egy kicsit talán mégis). A Párválasztóban is van szerelmi háromszög, mégis szeretem, csakúgy, mint a TIgris átkát. És lehet, hogy önkínzó hajlamaim is vannak, ugyanis valamiért mégis mindig ilyeneket olvasok. Vagy talán titkon mégis szeretem őket...

Én nem tudom, mi van az írónőkkel mostanában. Kifogytak az ötletekből? Annyi mindennel fel lehetne dobni a romantikius történeteket... de nem! Avassunk főszereplővé egy random lányt az utcáról, állítsunk mellé két fiút, és aztán ismételjük meg az általános iskolás geometriát - emberi érzelmekkel.

Ti hogy vagytok vele? (Egyébként szerintem a Párválasztó, és sok ilyen iromány egy kicsit olyan, mint a sharon gyümölocs. Vagy szereted elsőre, vagy utálod.) Kíváncsi lennék mások véleményére is ebben a témában.:)

De ne is húzzuk tovább az időt, jöjjenek az olyan könyvek ajánlói, amik jók, és szerepel bennük a fent említett geometriai alakzat. (De tudálékosan fogalmaz itt valaki! Tényleg nem megy ez a szinonimakeresés.) Kihangsúlyoznám: nem minden könyv rossz, ami ebben a kategóriába tartozik. Nekem csak... ki kellett adnom magamból a stresszt.

Szóval, a könyvek:

Bővebben később. Addig is: sharon gyümölcs.

A Ne érints-ről már írtam korábban kritikát. Itt olvashatjátok el: https://molyette.webnode.hu/news/tahereh-mafi-ne-erints/

Ha egy szóval kellene jellemeznem, az a letehetetlen lenne. Mert az.

Nem, az tényleg nem háromszög. Sokkal inkább trapéz. Annak viszont tényleg nagyon - nagyon jó.

Ez az lezárás... tökéletes. Egyszerűen tökéletes. Nem spoilerezek, tessék elolvasni. Az egész trilógiát. Most!

 

Ez lett volna az én dühöngőm a Csütörtöki kerekasztal sorozatának harmadik részének keretein belül. Remélem, tetszett!:)

E M

 

 

 

 

 

Teljes cikk

Csütörtöki kerekasztal #2 (bepótlás)

Lássuk is a mai témánkat: a történelmi romantikusok.

Sok más olvasóhoz hasonlóan az én ízlésem is eléggé vegyes. Egyszerre szeretem a disztópiákat és a Büszkeség és balítéletet. Ezzel a második műfajjal a kapcsolatom eléggé régre nyúlik vissza. Nem mondom, hogy olyan nagyon rengeteget olvastam belőle, de ahhoz azért eleget, hogy valamelyest képet kaphassak a máfajról. És tetszett, amit láttam.:)

Nem is tudom, mi ragadott meg annyira ezekben egy könyvekben, hogy miért is szeretem őket annyira. Talán mert egy egészen másik világban játszódnak, pedig még csak nem is fantasyk. Talán mert akkor még egészen mást jelentett a szerelem, közben viszont mégis ugyanazt. Talán mert egyszerűen csak jók. Kit tudja?

Most pedig jöjjenek az ajánlók:

Egy rövid kitérő: nemrég néztem meg a filmet - újre. Ám ezúttal a könyv ismeretében. (Értsd: végre elolvastam.) És nagyon-nagyon tetszett! Hogy az emberek vidámak, sokszor koszosak, vagy éppen kimértek, udvariasak, hogy néha szerelmesek, és az egész ad egy összképet, amit egyszerűen nem lehet elfelejteni.

Ez egy olyan kedvencem, amit eddig csak egyszer olvastam. Nem is tudom, miért tetszett. Már nem igazán emlékszem. De hogy nagyon jó volt, az ezer százalék.:)

E M

 

 

 

 

Teljes cikk

Csütörtöki kerekasztal #1

Csütörtöki kerekasztal #1
Sziasztok! Mivel a blogban eddig nem igazán volt semmi állandóság, gondoltam, indítok egy rovatot. Ez csütörtökönként lesz, és minden alkalommal egy műfajról lesz szó, a hozzá fűződő kapcsolatomról, a végén egy rövid könyvajánlóval. Még nem biztos, hogy marad a cikksorozat, de adok neki pár hetet. Nem is kertelek tovább, jöjjön a mai témánk: az angyalos könyvek.
Mint mindenkinek, nekem is voltak könyves „korszakaim”, pl. a vámpíros, amiről már korábban is beszéltem. Viszont ami az angyalos regényeket illeti, itt nem igazán tapasztaltam ilyesmit. Csak úgy... jöttek. Időnként megtetszett egy-egy ilyen,és el is olvastam.

Az alapötletről:
Szerintem az angyalok alapvetően remek alapanyag. Nem kell őket azonosítani semmilyen vallási vonatkozással, elég, ha fantasylényekként tekintünk rájuk. Bukottak, nefilimek, égből leszálló arkangyalok: ez a világ csak úgy nyüzsög a félelmetes, misztikus és ködös elemektől. Az egész teremt egyfajta sajátos atmoszférát, főleg, ha mindezt áthelyezzük a saját világunkba.

Én alapvetően szeretem az ilyen témájú könyveket. A bukás, a visszatérni akarás, mindezek nagyon részletes és sokrétű karaktereket eredményezhetnek. Ráadásul az akció is adott: angyalkardok, zuhanórepülések, és még sorolhatnám. A szerelmi szál az esetek többségében igen erősen érezteti a jelenlétét, vagy legalábbis szerepet játszik benne, amit én egyáltalán nem bánok.

Könyvajánló:

Cynthia Hand: Angyalsors

Nem mondom, hogy tökéletes, de szeretem ezt a sorozatot. Még régebben olvastam, és nem tudom, most mi lenne a véleményem róla, de akkor tetszett. A történet egyedi, a karakterek szerethetőek.

Susan Ee: Agelfall trilógia


Ezen nincs ismit ragozni. Ha nem lenne az a néhány durva jelenet a másodikban, már rég a kedvencemmé avattam volna. Halálosan izgalmas, disztópikus, helyenként nagyon aranyos és romantikus, és úgy összességében, nem lehet nem szeretni.

 

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Misztikus, megragad, Folt... nem is tudom hova ragozzam.

 

Ez lett volna a Csütörtöki kerekasztal első része, remélem, tetszett.:)

Teljes cikk

Halloweeni bejegyzés (avagy a Monsters book tag)

Sziasztok! Végül sajnos mégsem három, csupán kettő bejegyzést készítek az ünnep tiszteletére. Szóval vágjunk is bele.

Ennek a tag-nek a következő a lényege: mindegyik szörnyhöz kell csatolni egy könyvet. A szörnyek a következők: szellem, vámpír, vérfarkas, zombi, démon. A kitétel csak an nyi, hogy szerepeljen benne, azon belül pedig te döntöd el, mit ajánlasz.

SZELLEM: (igen, szándékosan raktam be ilyen cuki képet)

A választásom Claudia Gray-től az Evernightra esett. (Ismét. Jó, nem tehetek róla, kevés ilyesmi könyvet olvasok!) Alapvetően vámpíros történet, ám a szellemek is kiemelkedő szerepet kapnak benne, főleg az utolsó 1-2 részben. De többet el sem árulok, ugyanis ez egy spoilermentes bejegyzés lesz.

VÁMPÍR:

Richelle Mead: Vámpírakadémia. Ezt nem is kell nagyon magyarázni, a cím magáért beszél.

VÉRFARKAS:
Cassandra Clare-től a Pokoli szerkezetek. Igazából nem emlékszem, hogy konkrétan ebben a sorozatban szerepelnek-e vérfarkasok, de hogy az írónő által felépített világban ott vannak, az holtbiztos. Nem mellesleg nagyon szeretem ezt a trilógiát, az egyik kedvencem.

ZOMBI:

Na, itt már lényegesen nehezebb egyetlenegyet kiválasztani, ugyanis sok disztópiát olvasok, és azok aztán csak úgy hemzsegnek a zombiktól! Legyen mondjuk a Menedék Ann Aguirre-től. Jó, jó, csak mutánsok, de valójában száz százalékosan zombiként viselkednek és funkcionálnak.

DÉMON: (Hölgyeim és Uraim: íme az univerzum legártalmatlanabb ördöge.)

Laini Taylor: Füst és csont leánya. A végét és egy-két részt leszámítva jó könyv volt, és szerintem a kimérák igenis démonnak számítanak!

 

Ennyi lett volna az én Monsters book tag-em, remélem, tetszett.:) Most senkit sem hívok ki, bárki kitöltheti.:)

E M

 

 

 

 

Teljes cikk

Sürgősen valami Halloweeni (Avagy egy bejegyzés, aminek bizonyítottan semmi értelme)

Mint arról minden bizonnyal ti is értesültetek (ki nem?), mindjárt itt a Halloween, és erről illene megemlékezni valami aprósággal. Viszont van egy kis bökkenő: fogalmazzunk csak úgy, hogy nem igazán rajongok a horror műfajáért. Ezt az egész problémát pedig a következőképpen fogom orvosolni:

Összesen három bejegyzést rakok fel a témában, az első ez, a másik a Halloweeni bulikról fog szólni a könyvekben, a harmadikat pedig nem lövöm le. (Süket duma: még ki se találtam. Oké, van egy-két ötletem, de még gondolkoznom kell rajta.) Úgyhogykezdjük is! Mit olvas a magamfajta halloweenkor?

Be kell, hogy valljam, eddig nem fordítottam különösebb figyelmet a témára. Most viszont összeállítok egy könyvajánlót az olyanoknak, mint én - akik nem igazán bírják a fölöslegesen véres vagy túlzottan ijesztő dolgokat, viszont ha realisztikus a könyv, vagy egy kicsit misztikus, azt nem bánják. Íme a listám: egy kicsit az ünnep hangulatában, egy kicsit misztikus, vagy csak ködös a borítója.;)

Sherry Gammon: Szerethetetlen
Felvettem egy osztálytársam padjáról, hogy "mi ez? Beleolvashatok? (időugrás) Huh, ez nagyon jó.... hazavihetem?"
 
Claudia Gray: Örökéj
Igen. Nekem (dőlt betűvel, csak nem működik) is volt vámpíros korszakom. Vámpírakadémia, Éjszaka háza... és Evernight. Csak így lazán, egyhuzamban. A felsoroltak közül talán ez tetszett a legjobban, és a vámpírokon kívül tényleg nem jutott eszembe semmi. Oké, ezt inkább nem kéne erőltetni.
 
Susan Ee: Angelfall, World After
Ez a borító... valami gyönyörűséges. A másik is az, de ez..... köhm, a könyv. Nem Halloweeni, ám (főleg a második résznek) van egyfajta misztikus hangulata, plusz kötelező elolvasni, annyira (szintén dőlt betűvel) jó.
 
Ez volt hát az én bejegyzésnek aligha nevezhető "dolgom", igen, nevezzük csak így, remélem, azért tetszett. Igen, talánnem Halloweeniek, és ha jól emlékszem, az Angelfall meg egy-két disztópia a legdurvább dolog, amit valaha olvastam. Azt még bírom, raknek bele vért meg harci jeleneteket, mert hát ettől lesz valósághű. Viszont a horror tényleg nem én vagyok. Remélem, legalább a sorstársaimon segíthetek ezzel a "dologgal".:)
 
E M
 
 

 

Teljes cikk

Különleges képességek

Rengeteg olyan könyv van, főleg a YA kategóriában, ahol a főhősnek különleges képességei vannak. Most olyan könyveket gyűjtöttem össze Nektek, amiben ez a helyzet, ráadásul nagyon jók is.:)

HARRY POTTER: Egyik régebbi kedvencem, nekem anno kifejezetten tetszett. És valld csak be nyugodtan: TE is a Roxfortba akarsz járni. A különleges épesség itt vitathatatlan: hiszen szinte mindenki varázsló.:)

NE ÉRINTS: Jó, a halálos érintés senkinek sem hiányzik, de az erő az erő, mint az a borítón olvasható szövegecske is sugallja. Ha jól emlékszem, eről már van kritika  a blogon, úgyhogy röviden csak ennyi: ezt el KELL olvasni.

VASKIRÁLY: Hát nem lenne jó SPOILER parancsolni a fémnek és a különböző teremtményeknek? SPOILER VÉGE Még ha nem is, a könyve érdemes időt szánni. Nem tökéletes, viszont cserébe letehetetlen. (Most, hogy "mondom", illetve írom, újra kéne olvasni lassan ezt is...)

RUBINVÖRÖS: Időutazni jó dolog. Oké, a vérvevős része nem annyira szimpatikus, de hát ez "csak" egy könyv...

LÉLEKTÁRSAK: Be kell, hogy valljam, ez a trilógia az egyik kedvencem. És itt aztán mindenki csak úgy dúskál a különleges képességekben! (Tisztelet a kivételnek.Mi, szerencsések, akik olvastuk, jól tudjuk, mire gondolok. Vagyis inkább kire.) De ettől valahogyan csak még jobb lesz az egész.:)

És végül, de nem utolsó sorban: PERCY JACKSON!!! Ja, és annak, aki szerint a félvérség nem számít erőnek, a következőt üzenem: nézzen magába, és próbálja őszintén mondani: "Percy nem különleges". Ugye, hogy nem megy.

 

Ennyi lett volna az én bejegyzésem a különleges képességkről, tudom, hogy nem a legjobb, de hát próbálkozik az ember. Legközelebb egy hosszabbal készülök, és annyit elárulhatok, hogy köze lesz a Halloween-hez.

E M;)

 

 

 

Teljes cikk

Csúszás

Nem is értem, miért akarhat egy olyan ember, aki nincs igazán oda a mentegetőzésekért, írni egy mentegetőzős blogbejegyzést? Márpedig most pontosan ezt fogom tenni.

Éreztétek már úgy, hogy nagyon akartok írni, csak éppen ihletetek nincs? Na, én pontosan így vagyok ezzel. Amikor még volt egy csomó blogbejegyzés-ötletem, nem írtam le őket, és nem készítettem ilyesmiket vészhelyzetekre. Így most nem tudok újabb bejegyzést írni, és ezt nagyon sajnálom. Ha erőltetném, csak rossz minőségű lenne.

Türelmüket és szíves megértésüket köszönjük!:)

E M

Teljes cikk

Hónapok Könyvekben tag

Sziasztok! Ennek a tagnek az a lényege, hogy minden hónaphoz válasszunk ki egy könyvet, olyat, ami szerintünk a legjobban illik hozzá. Nem is húzom tovább az időt, helyette inkább belevágok.:)

Január: 
Be kell, hogy valljam, a Január nem tartozik a kedvenc hónapjaim közé. Újra elkezdődik a suli, jön a félév, meg miegymás... ilyenkor a legjobb valami olyan, ami felvidít! A választásom Rick Riordan-tól a Neptunus fiára esett. A borítóján jéghegy szerepel, ami alapból passzol az évszakhoz, és ami a legfontosabb: ez az a fajta könyv, amin hangosan röhög az ember. Lehet, hogy csak az elvetemült Percy Jackson - rajongásom miatt, de én nagyon élveztem.
Február:
Lehet, hogy ki kéne találnom valami kreatívabbat, de én ragaszkodok a választásomhoz. Valentin-nap. Amit amúgy nem igazán tartok, de szerintem akkor is illik a hónaphoz valami elképzelhetetlenül romantikus. Oké, talán nem elképzelhetetlenül, de... Alex Flinn-től a Beastly, avagy a szörnyszívű. Mert amellett, hogy szerelmes, vicces is, és okos, és egyszerűen jó olvasni. És végül, de nem utolsó sorban, februári.
Március:
Tahereh Mafi: Ne érints. Nem tudom, miért, de amikor az olvasmánylistámat böngésztem a hónaphoz illő könyvek után kutatva, ránéztem, és MÁRCIUS. Csak így, egyszerűen. Annyira illik a hangulata a még kopár, de éledező fákhoz, az újrakezdéshez, és a rengeteg nyárhoz, ami csöpögött ebből a mondatból.
Április:
Ne kérdezzétek, miért. Tényleg ne. Scott Westerfield-től a Csúfok, ami egyébként egy trilógia első kötete. Erről még nem írtam kritikát a blogon, sőt talán még a moly.hu-n se.Amit tudni kell róla: semmit. Egyszerűen el kell olvasni. Teszek egy kis kitérőt: az első mondat. Igenis fontos egy könyvnek az első mondata. Az az, amivel megfog, amivel (jó esetben) beszippant, és amivel elkezdődik az egész. "Az ég macskahányás színű volt." Hát nem zseniális?
Május:
Most egy kicsit önző leszek, ugyanis a Májust a saját szülinapomhoz fogom kötni.:P Na jó, nem egészen, mert amit választottam, az alapjában véve megy az időszakhoz. (Persze az is közrejátszott, hogy akkor kaptam.) Kiera Cass-tól az Igazi, a Párválasztó most már nem trilógia harmadik része. Tudjátok , kell az energia a suli vége felé. Azért nem például az Elitet választottam, mert azon inkább csak idegeskedtem. Viszont egy igazi SPOILER boldog befejezés SPOILER VÉGE igazán fel tudja dobni az illető könyvmolyt.
Június:
Büszkeség és balítélet, az íróját pedig már be sem kéne mutatnom, de én mégis megteszem: Jane Austen. Vége a sulinak, vége mindenféle stressznek, nincs is jobb egy nyugis, de mégis izgalmas történelmi romantikusnál. És ha megkérdezik, mit olvastál a nyáron, a felsorolást rögtön kezdheted egy klasszikussal. De mivel a tag lényege nem a gyakorlati hasznok felsorolása, hanem inkább a hangulat, ami egy bizonyos művet jellemez, muszáj beleírnom az indoklásba a következő dolgot, ami egyébként igaz is: Júniusi hangulata van.:)
Július: 
Ide egy tökéletes strandra való olvasmány kell, valami könnyed, szórakoztató és romantikával fűszerezett. Alex Flinntől a Csók, pont jókor. Talán furcsa, hogy két könyvet is ajánlok ugyanattól az írótól, ráadásul a mfajuk is megegyezik, de higgyétek el, nem véletlenül. Tehetek én róla, hogy jó? ;)
Augusztus:
Homok, napsütés, fagylalt, és még NINCS VÉGE A NYÁRNAK! Anna Banks Poszeidónja szerintem hűen tükrözi ezt a hangulatot. És még valami: nem lehet letenni. Mint azt már a kritikában említettem, ez az a történet, amivel ete tízkor leülsz az ágyra olvasni pár percet, aztán hajnali háromkor arra eszmélsz, hogy máris vége van! Szigorúan csak akkor, ha másnap későig alhatsz! Ezért is jó a nyári szünetre. 
 
Szeptember:

Ha már szeptember, akkor sulikezdés, ha már sulikezdés, akkor Hex Hall. Muszáj volt egy iskolás irományt választanom, és ez tényleg jó gyógyír a tanulás első pár hete ellen. A világa rejtélyes, de mégis megvan benne az a tipikus gimis feeling.:)

Október:
HALLOWEEN! És mivel én nem igazán szoktam és szeretek horror könyveket olvasni, a választásom Sherry Gammon-tól a Szerethetetlenre esett. Kellően misztikus a légkör, így megfelel az ünnep követelményeinek, viszont mégsem túlságosan sötét. Igazából krimit sem olvasta még, ez az egyetlen, ami kicsit hasonlít a műfajra, ráadásul tetszett is, úgyhogy emellett a drágaság (igen, tényleg így hívtam) mellett döntöttem.
 
November:
Nekem a november a takaróba burkolózás és a gyülölcstea mellett olvasás időszaka, ami sajnos mégsem szokott összejönni. Akinek mégis része van ebbn a luxusban, annak a Jane Eyre-t ajánlom. Ha elolvasom a könyvet (illetve nem is ezt, hanem a lowoodi árvát,) az ősz érzése marad meg bennem.:)
 
December:
Nem jutnak eszembe karácsonyi művek, viszont Rick Riordan-tól a Csata a labirintusban az, amit egy ablak előtt olvasgatnék egy kényelmes fotelben, miközben ott kint szállingóznak a hópelyhek... Oké, azt hiszem, túlságosan költői hangulatba jöttem. A lényeg, hogy ez egy jó könyv, az év bármelyik szakában szívesen olvasnám.
 
Én így töltöttem ki ezt a tag-et, remélem, tetszett, a kihívottakat majd a moly.hu-n.:)
 

 

Teljes cikk